Business,  Gezondheid,  Inspiratie

Blikopener sessie – Ervaringen

Heerlijk met de handen in het zand, vegen, schuiven en woelen. En dan in alle rust tussen de miniaturen bekijken tot ik iets tegenkom wat mijn aandacht trekt. Grappig hoe ik eerst geen idee had waar te beginnen en hoe het daarna eigenlijk als vanzelf ging.

De Blikopener heeft dingen aan de oppervlakte gebracht waar ik weer mee verder kan. Ik voel me rustiger en ben veel meer bezig met wat ik graag wil met mijn leven, waar ik energie van krijg en waar mijn hart sneller van gaat kloppen.

– Anja

Toen Ruth mij voor het eerst vertelde over de zandbak-methode moest ik denken aan een echte ‘kinder’ zandbak en kon mij er eigenlijk geen voorstelling van maken. Maar wat bleek, de zandbak is een hele mooie houten bak voor op tafel met fijn zand en in rustgevend blauw.

Voordat ik een sessie ging doen had ik wel een mijn doel voor ogen, maar het was nog heel abstract. Ik weet waar ik over 5 jaar wil staan, maar de weg ernaar toe was niet inzichtelijk. Na ons beide middels de methode te hebben voorgesteld heb ik als eerste mijn huidige situatie opgesteld. Heel mooi om te zien hoe belangrijk mijn gezin voor mij is en hoe ‘onbereikbaar’ ik voor potentiele klanten ben. Ondanks dat ik zelf vooraf daarover hele andere ideeën had, bracht het mij toch dit inzicht.

Vervolgens heb ik mijn ideale wereld opgesteld. Heel bijzonder hoe de mensen in de zandbak verschoven en hoeveel erbij in kwam liggen. Ook super om te ervaren wat bepaalde dingen met je doen. Er waren zaken die mij raakte, andere dingen maakte mij super blij en dankbaar. Het is super fijn dat je weet en het vertrouwen kunt hebben, dat je ideale wereld mogelijk is en door de verschuivingen in de bak weet je ook welke stappen er genomen dienen te worden.

Heel verhelderend dus en daarom raad ik iedere ondernemer aan om deze mooie sessie aan te gaan. De sessie geeft je veel inzichten.

~ Judith

Als ik nu de foto’s weer terug kijk denk ik, ik zal precies hetzelfde pakken. De Blikopener geeft inzichten in dingen wat ik niet zo op zou noemen maar wel weet. Het gaf mij ook een bevestiging dat ik tevreden ben met mijn leven nu, ook al is het af en toe wat chaotisch en weinig tijd voor mezelf. Dat is deze fase, dat wordt wel weer anders.

Nu ga ik stappen zetten om bepaalde inzichten aan te pakken. Eén van die dingen is dat ik de telefoon-tijd wil reduceren. Ik laat hem nu bewust vaker liggen, ook al kan het nog meer. Ik ben me er vooral meer bewust van en dat is stap 1.

– Ingrid