Inspiratie

Stress of futloos

Het elastiek is een mooie metafoor voor hoe jij je voelt. Is je elastiek op het moment futloos en slap. Of staat het strak op spanning?

Te weinig spanning en uitdaging, geen voldoening in je werk of onderneming, het maakt je futloos en een bore-out ligt op de loer.

Terwijl een elastiek wat te lang op spanning staat, een kans geeft om te knappen. Of het nu zakelijk is of privé. Te lang te hard werken. Met het risico op een burn-out. Dit komt veel voor bij perfectionisten, workaholics en mensen die geen ‘nee’ kunnen zeggen. Maar ook bij mensen die zich volledig verliezen in hun passie. En of je nu een harde werker bent of vol opgaat in je passie, dat is allemaal prima zolang er tussendoor maar voldoende ruimte is om uit te rusten en je batterij op te laden.

De symptomen van een bore-out en burn-out kunnen erg veel op elkaar lijken.

Zoals ernstige vermoeidheid, een gevoel van leeg zijn of vast zitten. Dit op lichamelijk maar ook op mentaal en emotioneel vlak. Maar de oorzaken van een bore-out en burn-out zijn verschillend, dus vragen om een iets wat andere aanpak.

Voor beide geldt, dat voorkomen beter is dan genezen. Daarom is het heel goed om voor jezelf te checken hoe het met jouw elastiek is?

Voel je nog voldoening in wat je doet? Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging of doel?

Of

Heb je rust en ontspanning nodig? Mag je wat gas terug nemen?

In beide gevallen kan een Blikopener sessie je helderheid geven. Je helpen in het vinden van een richting of doel of een ander vraagstuk. 

Jaren stond mijn elastiek op spanning, en ging ik ernstig over mijn grenzen heen. Dit met vele lichamelijke klachten als gevolg. Die balans kan ik nu veel makkelijker vinden doordat ik zachter ben voor mijzelf, meer ont-span en betere keuzes voor mijzelf maak.

Vaker nee en daarmee vaker ja voor mijzelf ♥

Haal je de spanning van je elastiek dan merk je dat het je meer brengt; meer rust, meer ruimte voor jezelf, meer joy en meer veerkracht.

De balans tussen spanning en ontspanning is en blijft een mooie uitdaging. De nodige spanning en mooie uitdagingen en daarnaast de vele fijne ontspan momenten.

Zoek die balans iedere keer vanuit zachtheid, zonder ergens perfectie na te streven.

Hoe is het met jouw elastiek? Zit je met een vraag waar je graag aan wilt werken, boek dan een Blikopener sessie.