Inspiratie

Practice what you preach

Wat hebben mais en een vriendin met elkaar te maken? Je zou denken dat is een mop maar het gaat hier over iets wat serieuzere zaken.

Vorige week tijdens de avondmaaltijd, was ik druk aan de praat en verslikte ik mij in een stukje mais. In mijn enthousiasme sprak ik met mijn mond vol en schoot er een stukje mais in mijn keel. Het voelde benauwd ook al was het er vrij snel weer uit.

‘Dat gebeurt dus als je met volle mond spreekt’ schoot er door mijn hoofd. Hoe vaak heb ik dat niet tegen mijn kinderen en kleinkinderen gezegd. En nu doe ik het dus gewoon zelf. Practice what you preach Ruth!

Dit zie ik zo vaak gebeuren. Nee, niet het verslikken in mais maar het één zeggen en het ander doen!

Zo heb ik dat jaren gedaan met het advies en tips geven. In mijn werk als instructeur, yoga docent en als coach wil ik mensen helpen. Ik zie hen en hoor de problemen, daar geeft ik advies op. Dat wordt van mij gevraagd en dat kan ik goed.

Maar wat mijzelf betreft, hield ik mij niet altijd aan die adviezen. Zo heb ik jaren te veel en te lang doorgewerkt terwijl ik vele lichamelijke klachten had.

Bij een vriendin of klant zou ik in zo’n geval waarschijnlijk hebben geadviseerd het wat rustiger aan te doen. Of te kijken waar de klachten vandaan komen in plaats van maar door te buffelen.

Ondertussen doe ik wat ik zeg of zoals de Engelse uitdrukking ‘practice what you preach’. Ik doe yin yoga voor mijn rug, drink voldoende water en neem meer rust.

Dit is in lijn met wat ik uitdraag mijn programma’s, in de coaching en soundhealing.

Maar niets menselijks is mij vreemd, dus alert blijven op wat ik zeg én op wat ik doe .. iets met mais 😉

Als jij je herkent in dit verhaal, welk advies gaf jij onlangs aan een vriendin maar doe je zelf niet? Ondanks dat het heel goed voor je is?

Welk advies zou jij jezelf dan nu geven?