BLOOMING

Voor de drukbezette, ambitieuze vrouw die verlangt naar meer rust, balans en joy in haar leven!

 

Opbloeien van energiek doen naar energiek zijn

Je bent een bezige bij en dat vind je heerlijk. Je bent een ambitieuze vrouw die altijd maar ‘aan’ staan, zich verantwoordelijk voelt voor haar werk, haar partner en andere sociale contacten. De vrouw die niet snel zeurt en denkt dit allemaal maar te kunnen.

Maar als je heel eerlijk bent, verlang je ook naar rust. Het lijkt wel of het bij jou altijd alles of niets is. Je staat vaak ‘vol’ aan, helpt als eerste als er in de familie of buurt om hulp wordt gevraagd, voelt je verantwoordelijk in je werk en vindt daarnaast ook nog dat je een gezellige moeder en leuke partner hebt te zijn.

Je moppert wel eens dat het altijd dezelfden zijn die helpen binnen de familie, bij de sportclub of in de buurt maar tegelijkertijd sta jij met plezier en liefde klaar voor een ander.

Alleen, regelmatig is het echt teveel allemaal. Dan loopt het vast. Dan voel je je geïrriteerd, snauw je naar je collega, wordt boos op je partner, terwijl je dat niet wilt en voelt je daarna weer schuldig. Dan weet je wel voor jezelf te kiezen; ga je een dag wandelen, een weekendje weg [maar gaat de werk lectuur mee] of je slaat een familiefeestje over [maar nooit zonder schuldgevoel].

“If you don’t like something, change it. If you can’t change it, change your attitude”

 

Uit balans?

Maar is dit wat voor jezelf kiezen is? Pas wanneer het echt niet meer gaat en de BALANS van het ene in het andere uiterste door slaat?

Laat mij je vertellen, dit heeft niets met voor jezelf kiezen te maken. Al denk je dat jij dit nu al behoorlijk goed doet.

En nee. Ik kom je niet vertellen dat je minder voor een ander klaar hebt te staan, je minder verantwoordelijkheid op je werk zou moeten dragen of meer vrije tijd zou moeten inplannen. Ik weet namelijk dat al deze zaken jou ook voeden, je hier oprecht blij van wordt en het je energie geeft.

Maar in de onderstroom zit wel degelijk een grote energieslurper en deze breekt je nu vaker dan je lief is op waardoor je je futloos voelt en er niet veel uit je vingers komt. Je voelt je niet fit en verliest het plezier in je dag. 

Bezige bij

Misschien lijk je wat op mij. Ik was altijd een bezige bij en als oudste dochter uit een bakkersgezin weet ik niet anders dan dat er altijd werk te doen was. Mijn ouders waren en zijn nog altijd bezig. Met hun onderneming en voor anderen om hen heen. Jaren lang was dat ook de modus van waaruit ik heb gehandeld.

Blooming

Ik was vaak diegene die als eerste zegt wel ergens te willen helpen, als er hulp wordt gevraagd. Die de surprise party voor de collega wel regelt, de familiereünie en ook het cadeau voor het nichtje.

Waar mij dit een goed gevoel gaf, het klaar staan voor een ander. Heeft het mij ook vaak opgebroken, door eerst ja te zeggen en er dan achter te komen dat het allemaal wel erg vol wordt in de agenda.

Maar ja, trouw als ik ben, eenmaal toegezegd, ga je niet weer afzeggen.

En om hulp vragen is iets wat ik niet heb aangeleerd, kan het allemaal zelf wel, dacht ik.

Onderstroom

Door de jaren heen heb ik geleerd om een ander te helpen en het prettige gevoel wat daar bij komt kijken, maar ook om van waarde te zijn en gezien willen worden.

Door te kijken naar die ‘onderstroom’ naar wat er leeft van binnen, en die overtuigingen zichtbaar te maken heb ik geleerd waarom ik deed wat ik deed en dat deze keuzes lang niet altijd het beste voor me waren. Ik heb geleerd betere keuzes te maken. Het altijd maar ‘aan staan’, bleek een mechanisme te zijn die niet helpend voor me was. Ik heb dit zo lang door gedaan, totdat mijn lijf mij letterlijk tot stilstand bracht. Ik kreeg gewrichtsklachten, terwijl ik ondertussen als sportinstructeur en yoga docent nog mijn lessen draaide. Dit is een keerpunt in mijn leven geworden.

Daar heb ik nu een balans gevonden welke keuzes mij en niet altijd klakkeloos te roepen en doen. Maar eerst echt te voelen.

Hiermee heb ik vol VERTROUWEN het stuur in handen en maak ik keuzes waar ik gelukkig van wordt. Van energiek doen naar energiek zijn.

Sprankeling

Met het grote verschil dat ik deze sprankeling nu ook echt van binnen voel, heel goed op mijn eigen gevoel ben afgestemd en veel leuker voor mijzelf[en de ander] ben.

Dat wil jij toch ook? Het kan echt, ook jij!

Inhoud van het BLOOMING traject

 • We starten met een live kick-off sessie van 2,5 uur
 • Vijf keer een 1:1 coachcall van 30 minuten via zoom of live in de omgeving van Lochem
 • Online omgeving met e-books, video’s en audiobestanden
 • Op werkdagen toegang tot mij via Voxer support
 • Final live sessie met zandbak in Laren op kantoor.

Dit programma is maatwerk en zal , om het zo goed mogelijk te laten aansluiten bij jouw vraagstelling, altijd iets wisselen van inhoud.

Wat levert het je op

 • Weten waar je staat en waar je naar toe wilt
 • Voluit leven vanuit jouw kenwaarden
 • Rust ervaren in je hoofd
 • Meer vertrouwen in jezelf
 • Dieper kunnen ontspannen en genieten
 • Je sterke eigenschappen en valkuilen helder in beeld
 • Puur en lichter leven
 • Een twinkeling in je ogen en [weer] sprankelen!

Wil jij ook van energiek doen naar energiek zijn? Sprankelen? en meer voldoening en joy? Ik kijk er naar uit om samen aan de slag te gaan.

Laten we kennis maken en kijken of we een goede match zijn! Plan hier je match call.

dit veld niet invullen s.v.p.