Inspiratie

5 tips om relaxed van de feestdagen te genieten

Heerlijk die kerstdagen! Feestelijke lampjes, familie, vrienden en veel gezelligheid.
Maar ondanks die gezelligheid kunnen die dagen ook overladen en stressvol zijn. Maak het voor jezelf niet te moeilijk, het hoeft allemaal niet perfect; gewoon gezellig is al oké.

Gebruik één of alle tips hieronder om het vooral voor jezelf leuk te houden 😉 Keep it simple, just enjoy!

1. Sta stil en adem
Zeker als je verschillende bezoekjes gaat afleggen of zelf bezoek ontvangt, is het heerlijk om af en toe even stil te staan. Zitten kan natuurlijk ook. En dan heel bewust een aantal keren diep in- en uit te ademen.  Alleen al door een moment fysiek stil te staan en je adem te volgen breng je rust in body & mind. Doe dit gerust een paar keer per dag.

2. Naar buiten waar de vogeltjes fluiten
Regen of wind, naar buiten is altijd een goed idee. Haal iedere dag een frisse neus, met de wind in je haren of de zon op je gezicht. Ga de natuur in: bos of heide maar ook tuin of park is fijn. Een groene omgeving geeft rust. Misschien zelfs een stukje op blote voeten in het gras om te aarden en je in het hier en nu te brengen.

3. Niet over-eten
Ja, ook te veel eten geeft stress. En zeker alle lekker hapjes en zoete versnaperingen tussendoor. Als je gezonde keuzes maakt tijdens het kerst diner en de meeste zoetigheid laat liggen heb je daar tijdens en na de kerstdagen nog plezier van. 80-20 [80% gezond, 20% iets minder ] is een mooie regel of de kerst regel 70-30 😉 zolang je maar bewust kiest.

4. Unplug
Email, social media, whatsapp en al die nieuwskanalen geven zo veel drukte in je hoofd. Geef jezelf offline momenten. Even niet scrollen of swipen om je hoofd rust te geven. Ben je dit niet gewend, laat dan je telefoon in de tas of in een andere ruimte. Vooral als je erg veel stress ervaart geeft dit een heerlijke kalmte.

5. Vergeet niet waar kerstmis om draait
Kerstmis is de periode van vreugde en dankbaarheid. Van tijd vrij maken voor familie en vrienden. Laat je niet meeslepen in uitbundige decoratie, uitgebreide diners en vele cadeaus. Maar focus op gezelligheid en op het samenzijn met de mensen waar je van houdt. Geniet en weet dat een eenvoudige kerst ook heel relaxed en gezellig kan zijn.