Inspiratie

Goede voornemens? Stop ermee!

Heb jij goede voornemens? Stop ermee!
Ja, dat klinkt gek! Vooral omdat jij nu echt van plan bent het dit jaar wél vol te houden.

De meeste goede voornemens halen 1 februari niet, sterker nog, een groot deel van de goede voornemens is na 2 weken al gesneuveld!

Begrijp me niet verkeerd, ik vind het super dat je wilt stoppen met roken, meer ontspannen of gezonder wilt eten. Maar maak een duidelijk, haalbaar langer termijn doel met helder plan!

Make it happen this year!

Tips om je doelen te halen:

  • Weet wat je echt wilt. Neem hier de tijd voor, stilte helpt daarbij. Ga voelen, waar wordt je echt blij van. En als je dat niet gelijk helder hebt, schrijf dan op wat je niet meer wil. Een Blikopener sessie geeft je hierin veel helderheid en dat maakt dat je voor jezelf een goed stappenplan kunt samenstellen.
  • Maak het groot maar begin klein. Zet een doel voor een periode van bv 6 of 12 maand, maar deel het op in stapjes. Zo blijft het overzichtelijk. B.v. je wilt in 6 maand 10 kilo afslanken, dan is 1,7 kg in de maand een overzichtelijker doel.
  • Schrijf je doel op en vooral waarom je je doel wilt halen. Of als je net als mij visueel bent ingesteld, maak een visionboard. Bijvoorbeeld je wilt stoppen met roken omdat je meer uithoudingsvermogen wilt of dat  je niet wilt dat kinderen meeroken.
  • Planning! Is je doel gezonder eten, zorg dan dat je tijd in plant om je maaltijden voor te bereiden. Of als je meer wilt ontspannen plan momenten voor jezelf vrij in je agenda voor die weer bomvol zit.
  • Ga door! Weet dat er altijd een dag (of meer) tussen zit dat het een keer tegen zit.. dat zijn de hobbels op de weg naar succes, die kun je overwinnen als je maar op de weg blijft.
  • Vraag hulp, door de jaren heen heb ik regelmatig een coach of trainer gehad in het behalen van de verschillenden groot en kleine doelen. Zakelijk en privé. Een coach helpt je richting te bepalen en de juiste stappen te zetten. En daarbij wordt het gevoel van de spreekwoordelijke stok achter de deur als prettig ervaren.
  • Successen! Groot of klein, vier ze! Doe een dansje, koop een mooi tijdschrift of boek een heerlijke massage.

The more you praise and celebrate your life, the more there is in life to celebrate. – Oprah Winfrey