Inspiratie

Goede voornemens? Stop ermee!

Heb jij goede voornemens? Stop ermee!
Ja, dat klinkt gek! Vooral omdat jij nu echt van plan bent het dit jaar wél vol te houden.

De meeste goede voornemens halen 1 februari niet, sterker nog, een groot deel van de goede voornemens is na 2 weken al gesneuveld!

Begrijp me niet verkeerd, ik vind het super dat je wilt stoppen met roken, meer ontspannen of gezonder wilt eten. Maar maak een duidelijk, haalbaar langer termijn doel! Make it happen in 2020!

Tips om je doelen te halen:

* Maak het groot maar begin klein. Zet een doel voor een periode van bv 6 of 12 maand, maar deel het op in stapjes. Zo blijft het overzichtelijk. B.v. je wilt in 6 maand 15 kilo afslanken, dan is 2,5 kg in de maand een overzichtelijke doel.

* Schrijf je doel op en vooral waarom je je doel wilt halen. Of als je net als mij visueel bent ingesteld, maak een moodboard. Bijvoorbeeld je wilt stoppen met roken omdat je meer lucht wilt.

* Plan! Is je doel gezonder eten, zorg dan dat je tijd in plant om je maaltijden voor te bereiden. Of als je meer wilt ontspannen plan momenten voor jezelf vrij in je agenda voor die weer bomvol zit.

* Ga door! Weet dat er altijd een dag (of meer) tussen zit dat het een keer tegen zit.. dat zijn de hobbels op de weg naar succes, die kun je overwinnen als je maar op de weg blijft.

* Successen! Groot of klein, vier ze! Doe een dansje, koop een tijdschrift of boek een heerlijke [klank]massage.

The more you praise and celebrate your life, the more there is in life to celebrate. – Oprah Winfrey