Klankschaal
Inspiratie,  Klank

5 voordelen van klankschalen sessies

Wat doet geluid en klank met je?
De vrolijke muziek van de jaren 70 brengt mij fijne jeugdherinneringen en het geluid van een cirkelzaag geeft me kippenvel. Maar het geluid van een ruisende zee en de klanken van klankschalen brengen mij rust en ontspanning.

Klank heeft een groot effect op lichaam en geest. We luisteren de geluiden niet alleen met onze oren maar voelen ze in ons hele lichaam. Of je je er nu bewust van bent of niet, je lichaam reageert op klank en trilling.

Oude Vibes
Het idee dat klank en geluid gezond is voor lichaam en geest bestaat al heel lang. Klanken van o.a. een gong, trommel of klankschaal worden al duizenden jaren op verschillende plekken in de wereld gebruikt. En dat is meestal niet voor het plezier, maar vooral om een lichaam wat uit zijn evenwicht is, terug in balans te brengen.

In de oosterse landen wordt gezegd dat het lichaam gezond is als elke cel en elk orgaan in harmonie resoneert met het hele lichaam.

Hersengolven
Door het ritme en door de frequentie van de klanken, kunnen we onze hersengolven meenemen en wordt het mogelijk om ons normale bewustzijn (bèta-status) terug te brengen naar een ontspannen staat (alfa) en zelfs naar een meditatieve of slaap staat (theta & delta).

Klank helpt je zo om geestelijk en lichamelijk in ontspanning te komen en kan het herstellend vermogen van je lichaam zijn werk doen.

Uit je hoofd
In een klankschalen sessie of soundhealing kun je bij de verschillende klanken loslaten wat je op dat moment bezig houdt. Je gedachten-stroom doorbreken, even los van je ‘monkey mind’. Zeker wanneer je in het dagelijks leven erg druk bent en/of veel stress ervaart, zal je een directe diepe ontspanning voelen, en verlichting van stress en stress gerelateerde klachten merkbaar zijn.

Blokkades
Deze ontspanning is een van de mooie resultaten van klank en trilling. Aangezien de trilling van geluid niet alleen door onze oren wordt gehoord, maar door resoneren in elke cel in ons lichaam. En omdat het lichaam voor 70 % uit water bestaat is het een goed geleider van het geluid. Zo kunnen eventuele blokkades, die je onrustig maken of fysieke klachten geven loskomen.

Ruimte maken
Klanken brengen je terug bij jezelf, ze geven je meer contact met je eigen gevoelens en intuïtie. Dit geeft ruimte, mentale helderheid, creativiteit en energie. Ik hoor ook van deelnemers dat ze een vredig gevoel ervaren na een klanksessie.

5 voordelen van een soundhealing

1- Diepe Ontspanning

2- verbetering van het slaappatroon

3- Energie verhogend

4- Versterkt het zelfherstellend vermogen

5- Balans in lichaam en geest

En nog meer..
Het zijn natuurlijk niet ‘maar 5 voordelen’ maar deze vijf zijn wel het meest merkbaar of het meest belangrijkst.
Studies hebben tevens aangetoond dat klanksessies kunnen leiden naar een verlaging van de bloeddruk, vreugde ervaren, verbetering van het concentratievermogen en de verwerking van verdriet. De klankschalen zijn om deze redenen niet alleen een belangrijk in het fysieke, maar zeker ook op het emotionele, mentale en spirituele vlak.

Wat doet geluid en klank met jou?
Misschien wordt je net als mij ook erg rustig van de zee. Of heb je al ervaring met een soundhealing [of klanksessie, klankbad, klankreis], dan weet je dat het je ontspannen maakt of juist energie geeft. Wellicht is het voor jou een fijn moment om even uit de dagelijkst beslommeringen te glijden of ga je heel gericht om je weet dat je dan beter slaapt.

Als je nog geen soundhealing ervaring hebt …. ben je nu vast heel nieuwsgierig wat het met jou doet 😉 🙂

Klik hier als je meer wilt weten over de mogelijkheden of als je een soundhealing wilt boeken.