winter energie
Inspiratie

Winter Energie

Wintertijd is tijd voor stilte

In de winter trekt de natuur zich volledig terug en alles lijkt tot stilstand te komen. De natuur gebruikt deze tijd om te herstellen, te rusten en zich voor te bereiden op een nieuwe periode van groei en bloei.

Voor ons vrouwen is dat niet anders, om te groeien en bloeien hebben ook wij periodes van rust, ontspanning en reflectie nodig.

Maar in een wereld waarin alles alsmaar sneller gaat is dit zeker een uitdaging. We staan constant ‘aan’ en er is weinig tijd om volledig op te laden. Altijd druk zijn, lijkt zelfs wel een verdienste te zijn, maar het maakt ons niet gezonder en zeker niet gelukkiger!

De wintertijd is, volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde [TCG], verbonden met het element water en het element water met de nieren en blaas. De nieren zijn de opslagplek van onze oer-energie. Om energiek en gezond te blijven hebben we die energie op peil te houden.

Het water element staat voor verstilling, ruimte creëren, overgave en ontspanning.

Beweeg mee in de flow van de winter om in balans te blijven. Zorg voor voldoende rust en verstilling. Neem meer tijd voor jezelf en vul je reserves weer aan. Blijf bewegen, stretch en doe aan zachte yin yoga.

Het naar binnen keren brengt je in contact met gevoelens en intuïtie.  Dit helpt bij het reflecteren.  Welke richting wil je op? Wat mag er groeien?

Ga regelmatig de natuur in, slaap meer en go with the the flow.

Voed jezelf met;

  • Een warm [voeten]bad
  • Natuurgeluiden van kabbelende beekjes
  • Meditaties
  • Yin yoga – Half Butterfly, Sphinx, Childpose.
  • Soundhealing – Heerlijk gewoon bij je thuis
  • Warme kruik
  • Een visualisatie; van een strand of een waterval

Voorkom dat je uitgeput de lente in gaat, pak je rust, geef toe aan je slaap en duik lekker met een boek onder een dekentje op de bank.

Ontspanning en rust zoals de zaadjes in de donkere aarde met rust gelaten worden, in stilte kunnen ontkiemen om in de lente te kunnen groeien en bloeien.

Ben je toe aan een ontspannen Soundhealing@Home?

Of wil jij nu echt betere keuzes voor jezelf gaan maken? Boek een vrijblijvend Bloom gesprek en we kijken wat ik voor jou kan betekenen. Bel of mail mij hier.