Ondernemen
Inspiratie

Het ondernemen zit er bij mij letterlijk ingebakken

Het ondernemen zit mij in het bloed. Ik ben namelijk geboren als oudste dochter in een bakkersgezin. Na bijna twee jaar kreeg ik een zusje en op mijn zesde verjaardag een broertje. Het was altijd een drukte van belang in ons gezin, we groeiden op tussen de winkel en bakkerij en de gezelligheid van krentenbollen en [appel]taartjes.

Als kind was ik graag buiten, aan het sporten of in het bos bij de padvinderij. Thuis was altijd werk te doen. Het rustig aan doen zit niet in mijn genen ik ben niet anders gewend. Mijn ouders waren [en zijn nog] altijd actief. Niet eerder gaan zitten als er nog werk te doen is. Niet bij de pakken neer zitten maar hup oppakken en doorgaan. Dat heeft van mij een heel positieve, ondernemende doorzetter gemaakt. Maar hierin zit tegelijkertijd ook één van mijn grote valkuilen.

Versneld vooruit naar mijn ondernemerstijd…

In 2002 startte ik met mijn compagnon een fitnessclub. Dat deed ik niet zo maar, want er moest eerst flink verbouwd worden en natuurlijk kwam er een behoorlijke investering bij kijken. Mijn gezin, bedrijf, en ook nog eens zeven dagen in de week geopend; een hele onderneming! Ook al was het spannend, ik wist heel goed dat ik dit ondernemers avontuur wilde aangaan. De appel valt niet ver van de boom.

We groeiden uit tot een prachtig bedrijf. Al mijn enthousiasme en energie kon ik erin kwijt, lesgeven, personeelsbeleid, activiteiten uitrollen, mental coaching enzovoort. Ik deed 1000 en 1 dingen tegelijk. Anderen motiveren, inspireren en creëren.

Maar na jaren van veel actie en weinig rust in de club en mijn privéleven ging mijn lichaam tegenstribbelen. Ik zette mij 100% in voor de onderneming en ook nog eens 100% voor familie en sociale activiteiten. Daarmee stond mijn elastiek altijd op spanning, en had ik niet door dat ik jaren lang over mijn eigen grenzen ging.

Op een gegeven moment kon ik alleen nog maar op handen en knieën de trappen van de fitnessclub op, maar gaf ik nog wel een fitness les. Gewrichten en rug gingen in staking. Dat was een omkeer punt. Mijn lichaam was duidelijk uit balans. Vanaf dat moment ben ik, met vallen en opstaan, betere keuzes gaan maken voor mijzelf.

Eind 2016 heb ik de fitnessclub overgedragen. Er kwam meer ruimte om te reizen en ik vertrok voor een mooi avontuur naar Bali. Waar ik voor het eerst een soundhealing volgde. Ben je benieuwd wat klankschalen eigenlijk doen klik hier.

Het ondernemersbloed bleef kriebelen en in 2018 is Under the Appletree geboren of gegroeid eigenlijk.  In mijn enthousiasme ging ik weer vol gas. Opnieuw druk druk druk. Dit keer pakte ik het direct anders aan. Ik startte een traject bij een businesscoach en samen namen wij mijn passie en gedrevenheid onder de loep. Het focussen en het maken van keuzes bracht mij helderheid en rust. En het zorgde ervoor dat ik de regie nam over mijn leven. Zo hervond ik de balans in werk en privé en inspanning en ontspanning.

Als ervaringsdeskundige en met mijn jaren lange trainingen, coaching en kennis help ik ambitieuze en vooral te drukke, vrouwen naar meer ontspanning en plezier in hun leven. Samenwerken, inspireren en verbinden.

Zo dat ook zij kunnen groeien en daarvan de vruchten [appels] plukken.

Wil je meer weten? Kijk hier naar mijn aanbod of boek een vrijblijvende kennismaking Maak hier een afspraak.