Yin Yoga

Yin yoga is een rustige yogavorm waarbij je gedurende lange tijd in een houding blijft. Het combineert inzichten uit de traditionele Chinese geneeskunde, yoga en mindfulness. Yin yoga werkt in op de diepere lagen van het lichaam zoals het bindweefsel en de meridianen. Met ontspannen spieren wordt het bindweefsel opgerekt, dit geeft soepelheid om de botten, pezen en gewrichten. Door het lang aanhouden van de houdingen kunnen lichaam en geest zich op een diep niveau openen en kunnen blokkades worden opgeheven. Yin yoga leidt tot een verbeterde doorstroom van energie en levenskracht, stimuleert de organen, brengt balans en kalmeert de geest. Deze zachte, meditatieve yogavorm is een mooie aanvulling op het snelle, hectische westerse leven.

Yoga Nidra

Yoga nidra betekent ‘Slaap-yoga’. Het is een meditatie- en ontspanningstechniek waarbij je naar een diepe ontspanning wordt begeleid. Je komt in een staat tussen waak en slaap in. De les begint met een korte zit-meditatie, gevolgd door wat zachte yoga houdingen en yoga nidra in een liggende positie. Tijdens yoga nidra leer je alert te blijven, zelfs als je lichaam slaapt. Tijdens de yoga nidra gaat je brein van beta hersengolven (wakker) via alfa (ontspannen) naar een theta of delta (droom of droomloze) staat. Dit heeft een kalmerende en vitaliserende werking op lichaam en geest.

Privé Yin Yoga

Je kunt bij Under The Appletree ook individuele yin yoga lessen volgen. Die worden speciaal afgestemd op jouw niveau en behoeftes. Sommige mensen vinden het niet prettig om yoga in een groep te doen en kiezen daarom voor privé lessen. Andere redenen zijn: specifieke lichamelijke klachten zoals rugklachten, veel last van stress en burn-out en daarmee behoefte aan persoonlijke aandacht. Of als je geen tijd hebt voor groepslessen of liever les wilt wanneer het jouw uitkomt. De privélessen worden bij je thuis gegeven of op je werk. De lessen worden aangeboden in een serie, zodat we samen gericht werken aan jouw doelen.