Yin Yoga

Yin yoga is een rustige yogavorm waarbij je gedurende lange tijd in een houding blijft. Het combineert inzichten uit de traditionele Chinese geneeskunde, yoga en mindfulness. Yin yoga werkt in op de diepere lagen van het lichaam zoals het bindweefsel en de meridianen. Met ontspannen spieren wordt het bindweefsel opgerekt, dit geeft soepelheid om de botten, pezen en gewrichten. Door het lang aanhouden van de houdingen kunnen lichaam en geest zich op een diep niveau openen en kunnen blokkades worden opgeheven. Yin yoga leidt tot een verbeterde doorstroom van energie en levenskracht, stimuleert de organen, brengt balans en kalmeert de geest. Deze zachte, meditatieve yogavorm is een mooie aanvulling op het snelle, hectische westerse leven.

Yoga Nidra

Yoga nidra betekent ‘Slaap-yoga’. Het is een meditatie- en ontspanningstechniek waarbij je naar een diepe ontspanning wordt begeleid. Je komt in een staat tussen waak en slaap in. De les begint met een korte zit-meditatie, gevolgd door wat zachte yoga houdingen en yoga nidra in een liggende positie. Tijdens yoga nidra leer je alert te blijven, zelfs als je lichaam slaapt. Tijdens de yoga nidra gaat je brein van beta hersengolven (wakker) via alfa (ontspannen) naar een theta of delta (droom of droomloze) staat. Dit heeft een kalmerende en vitaliserende werking op lichaam en geest.

Slow Flow Yoga

Slow flow yoga is een dynamische, zachte en vloeiende yogastijl. Het is een mix van kracht, stabiliteit en flexibiliteit met houdingen die het lichaam openen en energie laten stromen. Tijdens deze les wordt er aandacht besteed aan het synchroniseren van adem en beweging en het uitlijnen van de houdingen. De verbinding tussen beweging en ademhaling zorgt ervoor dat je gemakkelijk je aandacht uit je hoofd naar je lichaam kunt brengen. In een aangenaam tempo wordt je lichaam opgewarmd en je geest tot rust gebracht. Iedere les wordt afgesloten met een eindontspanning. Het effect van deze les is een sterker lichaam, soepele spieren maar ook rust en ontspanning.