Food,  Health

Bananenpannenkoeken

Met de overgang naar het herfstachtige weer, verandert ook mijn voorkeur voor het ontbijt. Op een vrije ochtend maak ik dan graag een paar stevige pannenkoekjes. Een mooi versierde pannenkoek en een kop thee vind ik een heerlijk begin van zo’n donkere dag. En daarbij laten de speculaaskruiden het huis heerlijk geuren. Deze pannenkoeken zijn glutenvrij, eenvoudig te maken en op vele manieren te decoreren. Je kunt ze natuurlijk ook prima als lunch maken of als  ‘after-school’ snack. Geniet ervan!

 

Benodigdheden:

Koekenpan

  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 2 eetlepels glutenvrije havermout vlokken
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • kokosolie voor het bakken
  • Garnering; fruit naar keuze en een beetje [lokale] honing . Maar ook de combinatie van [rauwe] cacao poeder en gehakte walnoten is een van mijn favorieten.

Prak de banaan fijn met een vork. Voeg ei toe en roer door elkaar.

Voeg de havermout en de speculaaskruiden erbij en roer alles nogmaals goed door. Verhit een scheutje kokosolie in de koekenpan. Schep het beslag in de pan en bak tot de bovenkant droog wordt. Dan omscheppen en de andere kant bakken tot ze mooi bruin zijn. Versier je pannenkoek naar keuze en start de dag met een heerlijk stevig ontbijt.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *